Moederdag

De reclame campagnes voor Moederdag lijken steeds eerder te starten. Je ziet vaak beelden met blije moeders die worden verrast door hun kroost met tekeningen, ontbijtjes en een knutselwerkje wat al een tijdje in een schooltas verstopt zat. Daarnaast zie je beelden van een tafel vol gezelligheid. Een echte familie dag bij Moeder thuis.  Tijdens een wandeling met mijn moeder hadden we het erover hoe confronterend dit soort reclames op de dag zelf kunnen zijn. Moederdag is een dag waar sommige mensen in onze omgeving ook erg tegen op zien. Soms omdat zij graag moeder waren geworden, en die wens onvervuld is gebleven. Maar ook omdat mijn moeder op een punt komt dat er in haar omgeving steeds meer mensen zijn die zijn of haar moeder verliezen. Soms na een lang ziekbed en soms zoals in deze tijd heel plotseling door het niet te boven komen van een Covid-19 besmetting.

Zeker zo’n eerste Moederdag na het overlijden kan een beladen dag zijn. Vaak wordt er toch liefdevol stilgestaan met de naasten. Ze halen herinneringen met elkaar op. Herinneringen brengen troost en vaak een glimlach door de tranen heen.

Al wandelend hadden we het erover dat in de overvloed aan Moederdag reclames, het mooi zou zijn als er ook aandacht zou zijn voor het gedenken van het gemis van een moeder. Hoe rauw de pijn van rouw kan zijn op Moederdag, en hoe dan bijvoorbeeld een reclame van een gedenksieraad toch ook die glimlach door het verdriet heen zou kunnen brengen. Misschien hebben mijn Moeder en ik tijdens ons wekelijkse wandelingetje, gewoon de eerste Moederdag campagne voor Remember You Gedenksieraden bedacht… Volgend jaar Moederdag… wordt er ook gedacht aan de moeders die zo gemist worden…

Geschreven door Fleur de Potter

Op de hoogte blijven van onze blogs en ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.