Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hoe koop ik een gedenksieraad bij jullie?

Je kunt een gedenksieraad aanschaffen in de webshop of je kunt een afspraak maken in de showroom. Zowel online als in de showroom denken we graag met je mee.

Hoe kan ik online advies vragen over een sieraad?

Je kunt met ons chatten door rechtsonder op het chat icoontje te drukken. Wij denken graag met je mee! Wil je liever met ons bellen? Bel dan naar 085 5000 345

Hoe word het sieraad met as of haar gevuld?

Het haar of as wordt verwerkt in de sieraden door middel van onze hars. De hars is in verschillende kleuren te verkrijgen. Het is ook mogelijk om voor een transparante hars te kiezen. Hierdoor blijft het haar of as goed zichtbaar.

In sommige sieraden verdwijnt het haar of as in een askamer. Deze sieraden worden vervolgens verzegeld, waardoor je het niet kunt verliezen.

Kan ik zelf het sieraad vullen met as?

Nee het is bij de meeste merken niet mogelijk om zelf het sieraad te vullen met as. Alleen bij het merk TadBlu kun je zelf, in begeleiding van ons, het sieraad vullen.

Kan ik zelf het sieraad vullen met haar?

Nee het is bij de meeste merken niet mogelijk om zelf het sieraad te vullen met haar. Alleen bij het merk TadBlu kun je zelf, in begeleiding van ons, het sieraad vullen.

Hoelang duurt het vullen?

Dit verschilt per sieraad. Sieraden die met hars gevuld moeten worden nemen ongeveer 25 a 30 minuten in beslag. Sieraden die verzegeld worden nemen 5 a 10 minuten in beslag

Mag ik bij het vulproces aanwezig zijn?

Wij maken een video van het vulproces. Deze video sturen wij per mail op, zodat je kunt zien hoe zorgvuldig er om wordt gegaan met het haar of as.

Zitten er kosten aan het vulproces verbonden?

De kosten van het vullen van het sieraad bedragen €15

Hoeveel as moet ik opsturen?

Wij hebben minimaal 1 theelepel as per sieraad nodig om het sieraad te kunnen vullen.

Hoeveel haar moet ik opsturen?

Wij hebben enkele haren nodig om het sieraad te vullen. Het ene sieraad heeft een groter oppervlak om te vullen dan het andere sieraad. Mocht je twijfelen over de hoeveelheid. Neem dan contact met ons op.

Krijg ik de resterende as terug?

Ja, al het overgebleven as wordt netjes naar je terug gestuurd.

Krijg ik de resterende haar terug?

Ja, al het overgebleven haar wordt netjes naar je terug gestuurd.

Waar moet ik het as of haar naartoe sturen?

Je kunt het opsturen naar onze showroom in een goed en veilig verpakte envelop. Vergeet niet het bestelformulier te downloaden en bij te voegen aan het as, de vingerafdruk of het handschrift. Dit doen wij zodat er geen misverstanden ontstaan. Je mag het ook komen brengen in onze showroom.

Remember You Gedenksieraden
Gijbelandsedijk 6a
2974VC Brandwijk
Nederland

Mag mijn sieraad nat worden?

We raden het niet aan om je sieraad te dragen tijdens het douchen, baden, zwemmen of afwassingen (ringen).

Let op: Lederen kunnen absoluut niet tegen water.

Sieraden die zichtbaar gedragen zijn tijdens het douchen, baden, zwemmen of afwassingen (ringen) vallen niet onder de garantie.

Welke materialen bieden jullie aan?

See You: Zilver, 9K, 14K en 18K geel goud, rosé goud en wit goud. Enkele modellen zijn in staal verkrijgbaar.
Royolz: Zilver, 14K en 18K geel goud, rosé goud en wit goud.
As Together: Zilver en 14K (18K ook mogelijk op aanvraag)
Tadblu: Staal

Hoe lever ik een vingerafdruk aan?

Het is mogelijk om in de showroom een vingerafdruk te laten maken. Hier hebben wij een speciale scanner voor. Mocht je al een PDF van je vingerafdruk hebben, dan kun je deze meenemen naar je afspraak. Liever online bestellen? Dan kun je je vingerafdruk uploaden bij het afrekenen van je bestelling.

Zijn meerdere vingerafdrukken in een sieraad ook mogelijk?

Bij veel sieraden heb je de mogelijkheid om meerdere vingerafdrukken toe te voegen. Ben je op zoek naar een bepaald sieraad? Neem contact met ons op en dan zoeken we samen een passend sieraad voor je uit.

Hoe lever ik handschrift aan?

Je hebt 2 mogelijkheden als het gaat om een sieraad met handschrift. Je hebt een keuze uit een standaardlettertype of de keuze uit het gebruiken van eigen handschrift. Als je kiest voor een standaardlettertype kun je dit aangeven bij je bestelling. Vervolgens kun je onderaan bij het invullen bij je gegevens de tekst toevoegen bij het kopje: ‘graveertekst’

Als je kiest om eigen handschrift te gebruiken, kun je een foto maken van het woord of aantal woorden. Vervolgens upload je deze foto bovenaan bij het afrekenen.

Zijn eigen ontwerpen ook mogelijk?

Het is ook mogelijk om een eigen ontwerp aan te leveren. De kosten voor het ontwerp is altijd op aanvraag. Dit hangt af van je wensen. Wij denken graag met je mee!

Kan ik goud laten omsmelten tot een nieuw sieraad?

Ja, dit is mogelijk. Je zou bijvoorbeeld 2 gouden trouwringen kunnen laten omsmelten tot een nieuw sieraad. De prijs van het omsmelten is ook op aanvraag en wordt tijdens het proces vastgesteld.

Kan ik ook diamanten laten zetten in een sieraad?

Ja, dit is mogelijk. In veel sieraden worden op dit moment zirkonia’s gebruikt. Deze kunnen vervangen worden door diamanten. Daarnaast kun je ook een eigen ontwerp aanleveren waar een diamant in verwerkt kan worden. De prijs is hierbij op aanvraag.

Hoe maak ik een afspraak in de showroom?

Het is mogelijk om de showroom in Brandwijk te bezoeken. Brandwijk ligt in de buurt van Gorinchem en Dordrecht. Je kunt een afspraak maken door te bellen, te mailen of een afspraak online in de plannen via de webshop. De showroom is uitsluitend op afspraak te bezoeken.

Is het ook mogelijk om via een video call advies te krijgen?

Ja, dat is ook mogelijk. Het is mogelijk om een advies gesprek via teams aan te vragen. Hier wordt er door middel van een video gesprek advies op afstand gegeven. Je kan een online advies gesprek aanvragen door te bellen, te mailen of online een online advies gesprek aan te vragen.

Levering

Waarom kan ik alleen kiezen voor de verzendmethode POSTNL pakket aangetekend?

Wij adviseren te allen tijde om het gedenksieraad op te komen halen bij de showroom. Dit om zoekrakende pakketten te voorkomen.

Wij vinden het erg belangrijk dat het gedenksieraad goed bij je terechtkomt. Echter hebben wij geen invloed op eventuele zoekrakende pakketten. De verzendmethode PostNL pakket aangetekend is verzekerd voor maximaal €500 euro. Daarbij teken je ook echt voor het pakket, zodat wij er 100% zeker van zijn dat je het pakket hebt ontvangen.

Wat zijn de verzendkosten?

De kosten per pakket in Nederland liggen tussen de €6,00 en €8,00. Boven de €150 is de verzending gratis. Woon je in België dan zullen de verzendkosten tussen de €11,00 en €15,00 bedragen. De verzendkosten zijn voor rekening van de klant.

Wat zijn de levertijden?

De levertijden hangen af van de wensen van de klant. Maak een afspraak in onze showroom of shop online. Advies nodig? Je kan een (online) advies gesprek aanvragen. Natuurlijk mag je ook altijd bellen of mailen. Samen zoeken wij een passend sieraad voor je uit.

Over het algemeen hanteren wij de volgende levertijden per merk. Houd er rekening mee dat het om gepersonaliseerde sieraden gaat, hierdoor kunnen de levertijden langer zijn.

See You: Zilveren sieraden: 5-7 werkdagen – Gouden sieraden 4 tot 5 weken.
Royolz: 4 weken
TadBlu: 5-7 werkdagen
As Together: Zilveren sieraden: Indien op voorraad 1,5 week. Anders 4 weken. – Gouden sieraden 4 tot 6 weken.

* bij afwijkende levertijden wordt er altijd contact opgenomen
* De sieraden kunnen ook eerder geleverd worden dan aangegeven.

Retour

Kan ik de sieraden retourneren?

Het is alleen mogelijk om de sieraden binnen 14 dagen te retourneren als er nog geen as, vingerafdruk of handschrift in is verwerkt. Sieraden met as, vingerafdruk of handschrift worden niet retour genomen.

Wanneer wordt mijn geld terug gestort?

Als wij het retour ontvangen hebben, zullen wij het geld binnen 5 werkdagen naar je overmaken. Je krijgt alleen het geld terug van het sieraad. De verzend- en retourkosten worden hier niet mee gerekend.